theintermissionlogo

The Intermission Grad Show
At York University and Sheridan I was a Logistics Coordinator for The Intermission York/Sheridan Design Grad Show. Every year the graduating class of the YSDN program designs, funds, runs and executes their Grad Show to show the public their achievement in four years. In this year's show we reflected on our collective accomplishments, taking a pause from our life's performance before we continue onto our next act. The theatre world calls this pause "the Intermission," where actors break character and the audience can reflect on what they have experienced and wonder what will come. The Intermission was our chance to truly introduce ourselves as we rested in the eye of the hurricane, the moment of calm both preceding and succeeding the storm.

My main duty was to coordinate the space to make sure everything functions logistically. On top of helping organize the general space, I contributed to the making of the central installation that was featured in the show. In addition, I ran the design and production of the patio space in collaboration with another colleague.

You can find out more about The Intermission here.
patiodiagram

The Patio
Attached to the main space that hosted The Intermission, a side patio which led to an outdoor garden was also part of the venue. As weather is unpredicatable, the patio could not be used as part of the main show. It could be used as an addition space if the weather was nice however. The patio was used as a student space where the graduates could take a break from all the action inside and get some fresh air. Therefore the place needed to be comfortable and not heavily branded so the pressure of the show could be taken off.

seatingmockup
seatingmockupcloseup
finalpillowdesigns
readinglounge
A lot of factors had to be considered when working with the patio. One, as the show was lasting until 11pm, it would be dark out and more light would be needed to see. Yet, as the goal was to have people relax, the light could not be too intense as it would be harsh on people's eyes especially at night. This was solved by using LED tealights. It would give off a soft light source, but would not be a fire hazard. Coasters were considered as people would be drinking, as well as pillows for it gave the space a more casual look. The idea for the pillows, once proposed with the mockup, was also added to the indoor reading lounge that was also being implemented.

theintermissionlogo
Also on the patio was a backdrop so students with their family and friends could take a nice photo as indoors was overly crowded which made it hard to take a decent picture inside.

centralinstallationinmainentrance
centralinstallationmodel
plexiglasslasercutfiles

The Central Installation
For the central installation, I helped with the concept, planning and building of the piece. I made a full model to double-check the lasercut files that would be used to create the shapes out of the plexiglass were correct. As shown in the picture above, I marked out several problem pieces. This helped change the final design of the model which changed it from making it appear as if pieces were cutting through the board, to just abstract shapes built upon each other so there was no concern of losing a piece's mirrored pair.